Maas- en Waaljutters gezocht!

Foto: CC0

De gemeente West Maas en Waal is ook dit jaar op zoek naar verenigingen die op zaterdag 13 april en zaterdag 5 oktober willen gaan jutten langs de Maas en de Waal. De verenigingen ruimen tegen een vergoeding het zwerfval op in de uiterwaarden. Het doel is een schone en leefbare Maas en Waal. Aanmelden kan van 20 februari tot en met 5 maart via www.westmaasenwaal.nl/jutters.

Zwerfafval

In het voor- en najaar ruimen in verschillende gemeenten vrijwilligers het zwerfafval op. Hiermee wordt voorkomen dat het afval in de rivieren en uiteindelijk in zee belandt. Daar richt de plastic soep veel schade aan het leven in zee aan.

Inschrijven

Verenigingen, maatschappelijke organisaties en groepen vrijwilligers uit de gemeente West Maas en Waal kunnen zich inschrijven via www.westmaasenwaal.nl/jutters. Meestal ontvangt de gemeente meer inschrijvingen dan dat er plaats is. De selectiecriteria die de gemeente hanteert, staan op de website. Zo hebben verenigingen die nog niet eerder hebben gejut voorrang en moet de groep uit minimaal tien volwassenen bestaan.

Vergoeding

Meedoen levert een vergoeding op die varieert van 250 tot 750 euro. Dit hangt onder andere af van de grootte van het schoon te maken gebied. Meer informatie over het jutten staat op www.westmaasenwaal.nl/jutters.

Reacties