West Maas en Waal werkt mee aan ‘Gelderland Geletterd’

Foto: CC0

Afgelopen vrijdag startte in Culemborg ‘Gelderland Geletterd’. Een campagne met het motto Beter Lezen en schrijven? Daar heb je recht op! West Maas en Waal werkt aan deze campagne mee.

 

Regionale campagne

Gelderland Geletterd is een regionale campagne om laaggeletterden te bereiken en te motiveren om gebruik te maken van regionaal taalaanbod. De campagne heeft als motto: ‘Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op’. Een op de tien inwoners van Gelderland heeft moeite met lezen en/of schrijven. Er zijn al veel taalgroepjes, cursussen, spreekuren en lessen om volwassenen – met Nederlands als moedertaal – verder te helpen met lezen en schrijven. Helaas vallen de aanmeldingen nog tegen.
Hier willen de organiserende partijen graag wat aan doen!

De Samenwerkende Gelderse Bibliotheken, Stichting Lezen & Schrijven, Rijnbrink, scholen, gemeenten en provincie Gelderland werken daarom samen. Met als doel meer laaggeletterden te bereiken. Én om hen aan te moedigen om lessen en trainingen te volgen. De campagne is een onderdeel van de samenwerking en bestaat uit spotjes op radio en TV Gelderland, berichten op sociale media en posters en flyers.

De gemeente West Maas en Waal werkt hier aan mee.

Voor meer info: www.gelderlandgeletterd.nl en www.daarhebjerecht.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen