Vier projecten ontvangen steun van het Regionaal Investeringsfonds

Foto: CC0

In West Maas en Waal ontvangen vier projecten een financiële bijdrage van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van Fruitdelta Rivierenland. De projecten dragen bij aan een van de drie speerpunten van FruitDelta: agribusiness, economie & logistiek en recreatie & toerisme of een mix daarvan. De zogenoemde RIF-projecten leveren een bijdrage aan sectoroverstijgende initiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden. In totaal waren er 31 aanvragen uit de hele regio Rivierenland.

Wethouder Sander Bos: “Mooi dat deze projecten uit onze gemeente een financiële bijdrage ontvangen. We wensen de aanvragers veel succes met hun project. De volgende aanvraagperiode start op 15 maart. Dus een oproep aan iedereen: heeft u een goed idee voor een project dat bijdraagt aan agribusiness, economie & logistiek en recreatie & toerisme? Kijk dan voor mogelijkheden van een financiële bijdrage van het Regionaal Investeringsfonds op www.fruitdelta.nl”.

De volgende projecten ontvangen een bijdrage:

1. Uit de schaduw van Appeltern
Indiener: Stichting Musical Productie Maas en Waal
Dit project omvat cultuurhistorische muziek- en theaterstukken met een sociaal-maatschappelijke achtergrond, in samenwerking met de tuinen van Appeltern.

2. Deeltijd Mobiliteit Gemeente West Maas en Waal
Indiener: Autobedrijf van Oijen
Deze haalbaarheidsstudie onderzoekt de mogelijkheid om de bereikbaarheid van West Maas en Waal te ondersteunen na het wegvallen van de buurtbus.

3. Hanzestad Maasbommel
Indiener: Stichting Dorpsplatform Maasbommel
Deze studie onderzoekt de haalbaarheid om Maasbommel te positioneren als kleinste Hanzestad van Nederland.

4. Vernieuwing hotel de Twee Linden
Indiener: Hotel De Twee Linden
Deze haalbaarheidsstudie omvat een visie- of conceptontwikkeling om Hotel De Twee Linden te upgraden.

Binnen FruitDelta Rivierenland werken overheid, ondernemers, onderwijs/onderzoek en ondernemende burgers samen om de regio Rivierenland te ontwikkelen en te versterken. Een eigen Regionaal Investeringsfonds is een belangrijk middel om de regionale ambities te realiseren. Meer informatie vindt u op www.fruitdelta.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen