Inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid met Reinier van den Berg

Foto: CC0

De gemeente West Maas en Waal houdt woensdagavond 13 februari een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid: de Energie-ontmoeting. Iedereen is daarbij welkom. Speciale gast is Reinier van den Berg.

Ton de Vree, wethouder duurzaamheid: “Doel van de bijeenkomst is om initiatieven en ideeën van inwoners, bedrijven, verenigingen en organisaties in kaart te brengen en met elkaar te verbinden. Wat gebeurt er al? Waar liggen kansen? En hoe kunnen we elkaar daarin vinden en versterken? Want voor een duurzame toekomst voor West Maas en Waal hebben we iedereen nodig”.

Inspirator Reinier van den Berg

Speciale gast is Reinier van den Berg, meteoroloog en bekend als weerman van RTL. Hij praat de aanwezigen bij over de huidige stand van het klimaat en de urgentie om in actie te komen. Vervolgens gaan aanwezigen in thematafels met elkaar in gesprek. Ton de Vree: “Zo zijn er thematafels over zonne- en windenergie, duurzaam wonen en ondernemen maar ook over duurzaam vervoer. Voor iedereen zijn er aansprekende thema’s”.

Duurzaamheidsprogramma

Wat is er tot nu toe al gedaan? Vanuit het duurzaamheidsprogramma 2016-2018 is een deel van het gemeentelijk vastgoed verduurzaamd, zijn er duurzaamheidsleningen voor inwoners en verenigingen en is het energieloket ‘Het Nieuwe Wonen Rivierenland’ opgericht. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over duurzaam wonen. Daarnaast werkt GroenLeven aan twee zonneparken. Ton de Vree: “Mooie resultaten! Maar er is nog veel meer te doen. Dit jaar gaan we aan de slag met een nieuw plan voor het stimuleren en faciliteren van de energietransitie in onze gemeente. Daarvoor organiseren we nu deze Energie-ontmoeting”.

Opgeven via website

De Energie-ontmoeting is op woensdag 13 februari in het gemeentehuis, van 19.00 tot 21.30 uur. Opgeven kan via www.westmaasenwaal.nl/energie of bel naar 14 0487.

Reacties