Veel woningbouwverzoeken ingediend in West Maas en Waal

Foto: CC0

De gemeente West Maas en Waal heeft 35 verzoeken voor in totaal 303 woningen ontvangen. Een behoorlijke toename ten opzichte van de vorige keer. Komende maanden worden de verzoeken op allerlei kwaliteitsaspecten beoordeeld.

Wethouder Sander Bos: ‘We zijn ontzettend blij dat er zoveel initiatieven zijn om in onze gemeente woningbouw te realiseren. De komende tijd gaan interne- en externe partijen de plannen beoordelen op allerlei kwaliteitsaspecten. Want kwaliteit is, naast de woningbehoefte, voor ons het belangrijkste’.

Vervolgtraject en besluitvorming

Nadat alle verzoeken zijn beoordeeld, wordt afhankelijk van de eindscore en de woningbehoefte in de dorpen, een besluit genomen. Het is op dit moment nog niet mogelijk een realistische termijn aan te geven waarop besluitvorming plaatsvindt. Uiteraard houden wij de aanvragers op de hoogte van de voortgang.

Toetsingskader

In 2016 is er een toetsingskader woningbouw opgesteld waarmee tweejaarlijks circa 60 woningen worden verdeeld. Hierdoor kan beter ingespeeld worden op de actuele vraag. Aanvragers zien vooraf op welke kwaliteitsaspecten de plannen beoordeeld worden.
De eerste ronde in 2016 leverde 23 verzoeken op. Deze tweede ronde leverde maar liefst 35 verzoeken op. Helaas zijn er geen verzoeken ontvangen voor de dorpen Boven-Leeuwen en Alphen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen