Tentoonstelling ‘Overleven in de winter’ geopend

Foto: archief Jan Hermens

In De Tuinen van Appeltern is zaterdag 10 november de tentoonstelling Overleven in de winter geopend. Het betreft een expositie die is opgezet door Museum Tweestromenland.

Deze winter staan De Tuinen van Appeltern in het teken van PUUR. Museum Tweestromenland uit Beneden-Leeuwen presenteert in De Tuinen van Appeltern de tentoonstelling Overleven in de winter. Hoe ging het er vroeger in de winter aan toe in het Land van Maas en Waal? Wat is zwieren en zwaaien? Wat at je in de winter? Wat deed je in de winter?

De tentoonstelling bevat vier scènes die het leven in herfst en winter weergeven: oogsttijd, de slacht, winterpret in het Land van Maas en Waal en leerlooien in de rustmaand januari.

Activiteiten bij Overleven in de Winter

Tijdens de tentoonstelling Overleven in de Winter kunnen kinderen op bepaalde momenten meedoen met een workshop manden maken en kunnen zij samen met een volwassene appelmoes maken. Ook er is een slachtmiddag waarbij je kunt kijken en proeven. Wanneer de activiteiten plaatsvinden is terug te vinden op de website van De Tuinen van Appeltern: https://appeltern.nl/PUUR

én op de website van het museum http://www.museumtweestromenland.nl.

PUUR de Winteropenstelling

PUUR is de winteropenstelling van De Tuinen van Appeltern: een boeiend binnen- en buitenprogramma van november tot en met 6 januari. Dit jaar zijn de Tuinen van Appeltern voor het eerst gedurende het winterseizoen open én vrij toegankelijk. Gedurende de winteropenstelling organiseert De Tuinen verschillende activiteiten voor groot en klein. Er zijn optredens van koren, winterse workshops en tussen 6 december en kerst zijn er lichtjesavonden waar honderden kaarsjes door het park staan.

Informatie

De toegang tot De Tuinen van Appeltern en de tentoonstelling Overleven in de Winter, op de eerste verdieping van het entreegebouw, is gratis. De winteropenstelling loopt van 9 november tot en met 6 januari en is geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00-17:00 uur. Gesloten op maandag en dinsdag én beide kerstdagen, oudejaarsdag en nieuwjaardag. De tentoonstelling Overleven in de Winter is alleen toegankelijk per trap, het andere deel van het programma is goed toegankelijk.

Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a Appeltern www.appeltern.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen