Verbonden door Licht op zaterdag 3 november

Foto: CC0

Verbonden door Licht is weliswaar niet in West Maas en Waal, maar de stemmige avond met muziek en kaarslicht is de moeite waard voor bezoekers uit de hele regio.

De twee begraafplaatsen in het centrum van Druten zijn 3 november fraai verlicht met honderden kaarsjes, vuurschalen en fakkels. Er zijn meerdere plekken waar bezoekers een dierbare kunnen herdenken. Verder bevat de avond verschillende rituelen. Hemelse Post en Verbindende Treden zijn vaste onderdelen, net als Sterrenkracht voor kinderen. Nieuw dit jaar zijn Zee van Licht, Een Houvast, Hart vol bloemen en Herinnerdingen.
Leerlingen van de muziekschool, het Molenquintet, Mirjam Fonteijn, Jacob van Roekel, Jessica Corbijn en Noah Janssen zorgen voor stemmige muziek.

Vanaf 3 november staat Teken van Leven permanent op de r.k.-begraafplaats in Druten. Teken van Leven is een zandtafel waarin de naam van een dierbare, een gevoelsuiting, wens of spreuk geschreven of getekend kan worden gedurende het hele jaar.

Het is na 3 november tevens mogelijk om een zelf meegebracht kaarsje te branden of bloemen in de boomstronkvaas te zetten, of briefje aan het boompje te hangen.
Allen een warm welkom op zaterdag 3 november tussen 18.30 uur en 21.00 uur op de begraafplaatsen in het centrum van Druten, ingang Molenstraat. Deze avond is gratis toegankelijk, inclusief koffie/thee/chocolademelk en limonade. Een donatiebus staat klaar voor een vrije gift.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen