Sportproeverij brengt kinderen in beweging

Foto: Jan Hermens

In De Rosmolen in Beneden-Leeuwen is het deze woensdagmiddag een drukte van belang. De Sportproeverij brengt heel wat kinderen op de been. Ze proberen verschillende sporten uit.

Volleybalvereniging Isala’77 uit Beneden-Leeuwen, Just Dance uit Beneden-Leeuwen, Turnvereniging Fortis uit Beneden-Leeuwen, Hux Sport uit Beneden-Leeuwen en tafeltennisvereniging Tik Hard Wamel werken samen met Actief Maas en Waal om deze middag tot een succes te maken. In Druten is eveneens een Sportproeverij, met clubs uit de gemeente Druten.

De kinderen maken in groepjes kennis met de verschillende sporten. Bert de Haas van Actief Maas en Waal vertelt: “Voor de verenigingen is deze middag een gelegenheid om zich te presenteren, om jeugdleden te werven. De samenwerking tussen de verenigingen en Actief Maas en Waal verloopt soepel. We hebben hetzelfde doel voor ogen: kinderen aanzetten tot sporten en bewegen.”

Dat bewegen lukt deze middag prima. De deelnemers dansen, gooien met ballen, boksen tegen een stootkussen, mikken een balletje in een paraplu en zwieren op de brug met ongelijke leggers. Volop keuze, volop plezier!

 

FOTO’S Jan Hermens

 

 

 

Reacties