Het is vandaag Wereld Alzheimer Dag

Foto: CC0

Vandaag, vrijdag 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. Een moment om even bij stil te staan, want steeds meer mensen lijden aan de ziekte van Alzheimer. Dat aantal blijft naar verwachting in de toekomst toenemen.

Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag hebben de vrijwilligers van Alzheimer Café Tiel vanavond Theater Veder te gast.

Echt contact is voor ieder mens belangrijk. Theater Veder heeft een methode ontwikkeld om contact te maken met mensen met wie dat vaak moeilijk lukt. De Veder Methode opent mogelijkheden om contact te maken en te behouden door het gebruik van sterke theatrale prikkels in het één op één contact. Door het samen spelen en zingen ontstaat ook contact tussen cliënten onderling. Het betrekken van de cliënten in het spel en het geven van specifieke rollen, bijvoorbeeld door het gebruik van attributen en verkleedmogelijkheden, versterkt nog meer dat de ouderen zichzelf als het ware in de spelrealiteit plaatsen waardoor zij vanuit hun rol wederkerig contact maken. Reacties die normaal gesproken niet spontaan ontstaan.

Theater Veder is een trainingscentrum en adviesbureau op het gebied van communiceren met kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met dementie, een verstandelijke beperking, een psychische aandoening en ADHD en/of autisme. Veder speelt en traint in zorginstellingen en organisaties door heel Nederland.

De avond ziet er als volgt uit:

19.00- 19.30 uur: Inloop met koffie en thee
19.30- 20.00 uur: Interview met deskundige
20.00- 20.30 uur: Pauze
20.30 – 21.00 uur: Gelegenheid tot vragen stellen en discussie
21.00 – 21.30 uur: Mogelijkheid tot napraten en een drankje

Locatie: Zorgcentrum Walstede, Konijnenwal 48 Tiel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen