Grote voetbaldag voor leerlingen van De Kom

Foto: CC0

Actief Maas en Waal en zmlk-school De Kom organiseren een grote voetbaldag. Zij doe dit samen met vrijwilligers van voetbalvereniging DIO ’30 uit Druten, Unitas ’28 uit Wamel en SC Woezik uit Wijchen. Dit jaar is er extra hulp van stagiaires vanuit de Pax in Druten.

Voetbaldag

De voetbaldag is op maandag 24 september op Sportpark De Gelenberg, op de velden van DIO’30. Actief Maas en Waal is inmiddels met haar combinatiefunctionarissen en activiteiten erg bekend in Maas en Waal. Ook de jeugd met een beperking heeft volop de aandacht van Actief Maas en Waal. Want voor kinderen met een beperking is sport ook gezond, leuk en gezellig. Bijna honderd leerlingen gaan 24 september het voetbalveld op.

G-sport

De combinatiefunctionaris G-sport van Actief Maas en Waal probeert in samenwerking met de lokale verenigingen een breed aanbod te realiseren, zodat ook de kinderen met een beperking gestimuleerd worden om in hun vrije tijd te gaan sporten en bewegen. Zo kan er worden gekozen voor een teamsport of voor een meer individuele of creatieve wijze van sporten/bewegen. De keuzes zijn: balsport (voetbal), contactsport (judo), individuele expressiesport (dans), recreatief beweegaanbod (scouting en twee sport- en spel instuiven) en kunnen sporters met een lichamelijke beperking aansluiten bij ASV Vizier.
Voor een overzicht met lokale mogelijkheden voor G-sport zie sportaanbieders op: http://www.actiefmaasenwaal.nl/category/g-sportaanbieders

Reacties