SP: bijeenkomst over vervuild slib in Over de Maas

Foto: Burgercollectief Dreumel

De SP West Maas en Waal houdt dinsdag 10 juli om 19.30 uur een bijeenkomst in Dorpshuis De Hucht in Alphen over de situatie rond het vervuilde slib in het ontzandingsgebied Over de Maas.

De SP West Maas en Waal meldt: “Nadat het Burgercollectief Dreumel op 17 mei de alarmbellen liet rinkelen over de Vonkerplas in Dreumel werd duidelijk wat de ernst van de situatie was. Vooral nadat foto’s toonden wat er allemaal aanspoelde in Dreumel, Alphen en Heerewaarden weten we nu: ook in Over de Maas ligt vervuild buitenlands slib”.
Tijd voor actie, aldus de SP. “Er zijn al Tweede Kamervragen gesteld en moties ingediend door onder andere Cem Laçin, Tweede Kamerlid voor de SP. SP-Statenlid Paul Kusters heeft in de Provincie vragen gesteld.

De bijeenkomst van 10 juli heeft als doel om iedereen te informeren over de situatie nu, maar zeker ook om gezamenlijk plannen te maken. “Niemand wil dat onze mooie uiterwaarden het afvalputje van Europa worden. Bezoekers krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan Tweede Kamerlid Cem Laçin. Hij is aanwezig en kan vertellen wat er landelijk al is ondernomen om het storten van vervuild slib te voorkomen. Namens de SP-fractie in de provinciale staten is Paul Kusters aanwezig.
Daarnaast worden ook andere betrokkenen uitgenodigd.

 

 

FOTO: Burgercollectief Dreumel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen