Slotetappe Olympia’s Tour door alle dorpen West Maas en Waal

Michel Megens, wethouder Ton de Vree en teamleider openbare ruimte Henk Speelman.
Michel Megens, wethouder Ton de Vree en teamleider openbare ruimte Henk Speelman.
Foto: Jan Hermens

door Jan Hermens

De slotetappe van Olympia’s Tour is op zondag 16 september in West Maas en Waal. De renners doen alle dorpen van de gemeente West Maas en Waal aan.

De start is in het dorpshart van Dreumel, de finish op de Zandstraat in Beneden-Leeuwen, ter hoogte van het Dorpsplein. De renners rijden drie keer een grote ronde door alle dorpen van de gemeente en dan nog zes keer een korte ronde door Boven- en Beneden-Leeuwen. Michel Megens, manager van de Metec-wielerploeg en wethouder Ton de Vree roepen inwoners op de etappe aan te grijpen om side-events te organiseren. “Er liggen tal van kansen. De wielrenners komen meerdere keren door de dorpen, dat maakt een evenement des te interessanter. De gemeente is uiteraard bereid om mee te denken of tips te geven.”
De slotetappe is de spannendste van de hele ronde, want dan wordt de winnaar bekend. “De etappe in West Maas en Waal leent zich voor verrassingen. Smalle wegen, hier en daar bochten. Er kan van alles gebeuren. Dat maakt deze etappe des te interessanter.”

 

Meer hierover woensdag in de Maas & Waalkanter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen