Duurzaamheidslening voor verenigingen en stichtingen

Foto: CC0

Verenigingen kunnen vanaf 1 juni een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente voor het energiezuinig maken van hun verenigingsgebouw. De gemeente West Maas en Waal heeft hiervoor een bedrag van 500.000 euro beschikbaar gesteld.

Na het succes van de duurzaamheidslening voor woningeigenaren, wil de gemeente ook verenigingen en stichtingen op deze manier stimuleren om te investeren in energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. De gemeente verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) deze duurzaamheidslening. Verenigingen kunnen hiermee tegen een gunstige rente geld lenen.

Voorwaarden

Verenigingen of stichtingen kunnen via de website van de gemeente een aanvraag indienen voor deze lening. Daar staan ook de voorwaarden. Zo geldt deze regeling alleen voor non-profit organisaties. De lening bedraagt minimaal 10.000 euro en maximaal 50.000 euro.

Particulieren

West Maas en Waal kent al langer de SVn Duurzaamheidslening voor particulieren. Van deze succesvolle regeling voor financiering van duurzame maatregelen maken veel inwoners nog steeds gebruik.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen