Warme ‘Berendag’ op de Maaslanden

Foto: Jan Hermens

Hun eigenaars spreken vaak liefkozend van beren. En daar hebben Newfoundlanders ook wel wat van weg. Vandaag waren meer dan honderd Newfoundlanders en hun baasjes bijeen op de Maaslanden in Appeltern voor een wereldrecordpoging.

 

 

De temperatuur was een tikje te hoog, hierdoor kwamen niet alle honden en hun eigenaars opdagen die zich van tevoren hadden aangemeld. Alex vertelt namens de organisatie: “Het scheelt toch wel zo’n zeventig honden, de hoge temperatuur. Maar we zijn blij met alle honden die er zijn. Of de wereldrecordpoging geslaagd is, weten we nu nog niet. De notaris is wegens persoonlijke omstandigheden afwezig, maar alles wordt gefilmd. Aan de hand van het filmmateriaal kan de notaris vaststellen hoeveel Newfoundlanders er precies bijeen zijn.”

 

Om alle honden te tellen, liepen baasjes en ‘beren’ in optocht over een met linten gecreëerde sluis richting de plek waar vele mensen een groepsfoto maakten. Daarna mochten de honden snel terug naar het water. Alex: “Ja, water, daar zijn de newfy’s dol op. Ze hoeven het maar te ruiken of ze slepen je er bijna naartoe. Deze locatie is erg mooi. We mogen het terrein gratis gebruiken van Riverside Outdoor. Daar zijn we erg blij mee.”

Newfoundlanders zijn goed in waterwerk. Menig hond neemt een frisse duik, op zoek naar een dummy, of zomaar, om even af te koelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen