Zwembad De Zeven Morgen viert vijftigjarig bestaan

Foto: Jan Hermens

Dit jaar bestaat zwembad ‘De Zeven Morgen’ in Dreumel 50 jaar. En dat wordt groots gevierd, want zonder de jaarlijkse inzet van meer dan 100 vrijwilligers was het nooit zover gekomen. Het hele seizoen zijn er speciale activiteiten voor alle zwemfanaten; groot en klein, uit Dreumel en (verre) omstreken. Te beginnen met de feestelijke opening op zondag 29 april.

Traditiegetrouw kunnen de abonnementhouders bij de opening van het zwembad om 12 uur hun abonnement ophalen. Voor deze 50ste editie staat er een ballonnenwedstrijd op het programma. Bij ieder persoonlijk- en gezinsabonnement hoort een ballonkaartje. Vanaf 13 uur deelt Clown Joris de ballonnen uit en na een ludieke act gaanom 13.45 uur de ballonnen de lucht in. De organisatie reikt tijdens het feestweekend in juni de prijzen uit.

Mozaïek

In samenwerking met basisschool De Oversteek heeft het bestuur van De Zeven Morgen  een ontwerpwedstrijd voor een mozaïek uitgeschreven voor groep 6,7 en 8. Inmiddels is bekend dat het ontwerp van Sultan uit groep 7 heeft gewonnen. Vanaf mei gaat hij het mozaïek, samen met zijn klasgenootjes, ook echt maken. Tijdens het feestweekend wordt het mozaïek onthuld.

Feestweekend

Wanneer op 29 juni het zwembad ‘op de kop af’ 50 jaar begint het feestweekend. Er is die dag een officiële receptie, de onthulling van het mozaïek van Sultan vindt plaats, de winnaar van de ballonnenwedstrijd ontvangt een prijs en er is een wedstrijd van de voormalige zwem- en waterpolovereniging Aligators. Ook is er dat hele weekend een tentoonstelling én een film over de afgelopen 50 jaar. Stichting Tremele verzorgt de expo.

Brunch

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zet de organisatie van de festiviteiten onder andere de vele vrijwilligers van het zwembad in het zonnetje met een brunch, waarbij ook inwoners van Dreumel kunnen aanschuiven. Op een rustig moment mogen dat weekend ook de grondleggers van het eerste uur – inmiddels wellicht woonachtig in Zorgcentrum St Barbara – een kijkje nemen bij het zwembad. Het zwembad is het hele feestweekend gratis toegankelijk voor publiek.

Scholendag, zwem 3-daagse, zeskamp en hondenduik

Naast de opening en het feestweekend is er op 16 mei een scholendag voor de naastgelegen basisschool en vanaf 29 mei keert nog één keer de Zwem 3-daagse terug. Richting het einde van het seizoen is er op zondag 19 augustus een zeskamp voor zowel volwassenen (16+) als jongeren (12 tot 15 jaar). Opgeven hiervoor kan nog tot 1 mei door te mailen naar [email protected]. Op de allerlaatste dag dat het zwembad dit seizoen is geopend is het de beurt aan de viervoeters. Dan mogen honden een frisse duik nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen