Willy de Koning geeft lezing over bevers

Foto: Jan Hermens

Willy de Koning geeft woensdag 18 april vanaf 20.00 uur een lezing over bevers. Dat doet ze in het IVN-steunpunt aan de Dalenstraat 1 in Beneden-Leeuwen. Leden en donateurs hebben gratis toegang, overige belangstellenden moeten 5 euro betalen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via [email protected].

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze een documentaire samengesteld met een compleet verhaal over het leven van de bever. Met beelden van bevers die een geurmerk maken, met aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak hun vacht verzorgen of een bever die over land loopt.

Tijdens de lezing gaat Willy in op de leefwijze van de bever, zijn uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, zijn aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op zijn omgeving. Verder komen aan de orde de oorzaken van het verdwijnen van de bever, zo’n 200 jaar geleden, de herintroducties en de actuele discussies over bevers die overlast veroorzaken.
Ook brengt Willy de Koning tal van ‘beverattributen’ mee, zoals een jas van beverbont, bevertanden en een beverschedel, beverknuffels, beverkeutels, takken met knaagsporen en boekjes over bevers. Voor geïnteresseerden zijn er gratis beverfolders om mee naar huis te nemen en er is een beverfilm te koop.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen