IVN Maas en Waal houdt knoppenwandeling

Foto: CC0

Hoewel het nog even goed koud was, is de lente toch in aantocht. Her en der vormen bomen en struiken al knoppen. Daarom houdt IVN Maas en Waal zondag 25 maart een knoppentocht door het Drutens Bosje. Aanvang: 14.00 uur. Startlocatie: ingang Drutens Bosje aan de Koningstraat.

Het Drutens Bosjes is een zeer waterrijk gebied, dat bijzonder is door zijn tichelgaten, die ontstaan zijn door afgravingen voor de steenfabrieken. In het bosje ligt een stukje treinrail en er staat een karretje, waarmee de klei vanaf de tichelgaten naar steenfabriek Dericks en Geldens vervoerd werd. Dit ter herinnering aan het bedrijvige verleden.

De lente dient zich aan met uitlopende knoppen, bloesem, bloeiende katjes en zingende vogels. De gidsen gaan met de deelnemers kijken naar de verschillende knoppen van struiken, bomen en planten en leggen uit hoe de bomen in winter en voorjaar al herkend kunnen worden. Wandelaars komen in het Drutens Bosje veel verschillende bomen tegen, zoals meidoorns, populieren, eiken en sleedoorns, heel bijzonder om aan de hand van de knoppen de boom te leren herkennen.

Deelname aan deze wandeling is gratis, maar IVN Maas en Waal waardeert een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen