Dreumelnaar na korte achtervolging aangehouden

Foto: Politie West Maas en Waal

De politie West Maas en Waal heeft zondagochtend een 22-jarige Dreumelnaar na een korte achtervolging aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol en mogelijk ook van drugs.

Spiegels

De verdachte reed rond in een voertuig met kapotte buitenspiegels. De surveillerende agenten besloten de bestuurder hierop aan te spreken. De man vond dit duidelijk geen goed idee en ging er met hoge snelheid via de Hogeweg vandoor. De bestuurder parkeerde vervolgens zijn voertuig op de Schepenstraat en ging te voet verder. Gelukkig zagen alerte buurtbewoners in welke richting de bestuurder er vandoor was gegaan, hierdoor konden de agenten hun achtervolging vervolgen.

Onwel

Uiteindelijk troffen zij de bestuurder weer op de Lageweg. Al snel was duidelijk dat hij onder invloed was van in ieder geval alcohol. Een blaastest bevestigde dit. De agenten vermoedden dat er meer aan de hand was en onderzochten het voertuig. Hierin troffen zij een meer dan toegestane gebruikershoeveelheid hasj aan. Tijdens het onderzoek aan het voertuig werd de bestuurder in de politieauto onwel. De agenten seinden een ambulance in die de bestuurder meenam naar het ziekenhuis. De politie moest mee, omdat de man inmiddels een aangehouden verdachte was.

Uiteindelijk is er na overleg besloten om bloed af te nemen bij de bestuurder voor het onderzoek naar alcohol en overige stoffen. Ook is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Het onderzoek in het ziekenhuis zou nog enige tijd gaan duren waarop de bestuurder officieel werd heengezonden. Uiteraard komt hij er niet zomaar mee weg, op een later tijdstip verhoort de politie hem.

Reacties