Appeltern doet mee aan Zomer in Gelderland

Foto: CC0

Appeltern is dit jaar op vrijdag 17 augustus deelnemer aan Zomer in Gelderland. Dit is een programma waarmee Omroep Gelderland in de zomer van 6 tot en met 24 augustus door de provincie trekt.

Elke (werk)dag maakt Omroep Gelderland vanuit een ander dorp radio en televisie. De betreffende plaats staat een dag in de schijnwerpers. Vanaf 8 april presenteert de omroep elke zondag een dorp aan de provincie in een aflevering van een kwartier. Een voorproefje van de zomer.

Team

Elke deelnemende plaats heeft een team van 10 personen. Dat team krijgt op de dag van de uitzending opdrachten die te maken hebben met hun woonplaats. De teamleden moeten in elk geval een deel van het decor voor de uitzending bouwen, maar er zijn ook andere opdrachten. Om de opdrachten tot een goed einde te brengen is een grote achterban van helpers nodig. Verder is het een vereiste dat er op de opnamedag zoveel mogelijk inwoners op de opnamelocatie aanwezig zijn. Door de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren kan het team maximaal 1000 euro verdienen voor een lokaal goed doel dat het dorp zelf mag uitkiezen. Om te winnen is het van belang dat zoveel mogelijk mensen op Appeltern stemmen. Meer informatie hierover: mooi-appeltern.nl.

Altijd meedoen

Meedoen aan Zomer in Gelderland is een mooie kans om Appeltern op de kaart te zetten, maar is vooral ook een feestelijke en vrolijke dag voor alle inwoners. Navraag bij eerdere deelnemers levert louter enthousiaste reacties op, steevast met de aanbeveling: “altijd meedoen!”

Informatie

Namens DorpsPlatform Appeltern zal Mario van der Velden als kartrekker fungeren voor dit project. Op dit moment ligt de prioriteit bij het samenstellen van het “Team van 10”. Dit team gaat zich verder bezighouden met de voorbereidingen voor de deelname aan Zomer in Gelderland.

Voor meer informatie: [email protected] of 06 – 25 371 643.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen