Maas en Waalse dekens naar Leeuwarden

Foto: Jan Hermens

De grootste gehaakte deken ter wereld, daar werken nijvere handwerkliefhebbers in heel Nederland hard aan. Ook Maas en Waal levert een bijdrage. Zaterdag 24 februari gaat een flinke stapel dekens naar Leeuwarden. Voor vertrek zijn ze in De Rosmolen te bewonderen, om precies te zijn van 17.15 tot 18.15 uur.

De haaksters van Haak-in-Haak-aan Maas en Waal hebben diverse mooie dekens gemaakt, in prachtige kleuren en met bijzondere patronen.

Burgerinitiatief

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld is een burgerinitiatief om de burgerkracht te visualiseren in 2018 door het neerleggen van de allergrootste gehaakte deken. De Dekens representeren de kernwaarden: Kracht, Warmte, Verbinding, Kleur en Diversiteit. Het doel is het verbinden van mensen. Dat is precies wat er gebeurt, want overal in het land zijn mensen aan het haken geslagen, soms alleen, vaak in groepen. Dat betekent gezelligheid, contacten en verbondenheid.

Eerst wordt de complete deken in elkaar gezet, om de wereldrecordpoging te laten slagen. Daarna gaan de afzonderlijke dekens naar goede doelen, naar mensen die een deken nodig hebben

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen