West Maas en Waal en Pax Christi College strijden tegen zwerfafval

Foto: CC0

Het Junior College in Beneden-Leeuwen en de gemeente West Maas en Waal slaan de handen ineen met een zwerfafvalcampagne. Samen maken zij zich sterk voor een schone omgeving.

Startbijeenkomst

Op donderdag 22 februari om 12.00 uur is de startbijeenkomst op het Pax Christi College. Wethouder Ton de Vree verricht de aftrap. Hij onthult onder andere de poster en slogan van de campagne.

Zwerfafvalcampagne

De gemeente verzorgt een aantal gastlessen over (zwerf)afval. Leerlingen van de school houden voortaan wekelijks de directe omgeving van de school en het schoolplein schoon. Daarnaast wordt de leerlingen gevraagd na te denken over hoe voorkomen kan worden dat onderweg naar school afval op de grond wordt gegooid. De gemeente controleert periodiek hoe schoon de schoolomgeving is. Het doel van de campagne is bewustwording van de invloed die de scholieren hebben op de hoeveelheid zwerfafval en de ‘plastic soep’ in de rivieren en in de zee.

Wethouder Ton de Vree: “Jong geleerd is oud gedaan wordt vaak gezegd. Daarom is het belangrijk om kinderen bewust te maken van het afvalprobleem in de wereld en de invloed die zij daarop hebben. We willen hen laten nadenken over hun eigen afvalgedrag. Daarnaast vragen we hen mee te denken over hoe we de hoeveelheid zwerfafval kunnen verminderen. En waar kunnen we dit beter doen dan in hun eigen schoolomgeving?”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen