Kunt u honderd dagen restafvalvrij leven?

Geen afval, alleen onze voetstappen.
Geen afval, alleen onze voetstappen.
Foto: CC0

Wist u dat het gemiddelde Nederlandse huishouden negen kilo per week aan restafval weggooit? Dat is dus 468 kilo per jaar. Kan het ook minder?

Absoluut, de huishoudens in de Avri-regio doen dat al best goed met iets minder dan 6 kilo per week. Kan dat nog beter? De gemeente West Maas en Waal denkt van wel en Avri gaat dat onderzoeken door 100 dagen lang 100% (rest)afvalvrij te leven. Doet u ook mee?

Spannend experiment!

De proef voor afvalvrij leven start op 5 maart. U staat er natuurlijk niet alleen voor. Op verschillende manieren krijgt u hulp van Avri en van elkaar. Het online platform avri.100-100-100.nl speelt daar een belangrijke rol in. U voert leuke en leerzame weekopdrachten uit, deelt uw ervaringen op het platform en geeft elkaar tips en adviezen.

Bent u 1 van de 100?

Avri is op zoek naar minstens 100 huishoudens die deze uitdaging aan durven gaan. Van jong tot oud. Van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. Van vrijstaand wonend tussen de weilanden tot 2 verdiepingen hoog in een appartementencomplex. Een dwarsdoorsnede uit de samenleving.

Nieuwsgierig of u zonder afval kunt leven? Schrijf u snel in als deelnemer via avri.100-100-100.nl!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen