Ook in 2018 aanvullende huishoudelijke ondersteuning

Foto: CC0

De gemeente West Maas en Waal biedt ook in 2018 de mogelijkheid tot aanvullende huishoudelijke ondersteuning.

Dat zijn extra werkzaamheden die niet vallen onder de indicatie huishoudelijke ondersteuning. Denk daarbij aan een grote schoonmaak of een keer extra ramen zemen. De gemeente biedt de aanvullende huishoudelijke ondersteuning via de zogenaamde regeling Huishoudelijke Hulp Toelage, kortweg HHT. In veel gemeenten is deze regeling afgeschaft, maar in West Maas en Waal niet. Iedereen met een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is geïnformeerd over de verlenging van de regeling.

Mantelzorgers die in West Maas en Waal wonen en ingeschreven staan bij een mantelzorgsteunpunt kunnen de vouchers aanvragen voor ondersteuning in hun eigen woning.

Aanvragen

De HHT-vouchers zijn vanaf 1 januari 2018 aan te vragen bij VraagWijzer West Maas en Waal. Er geldt per halfjaar een maximum van 10 vouchers en op = op! De prijs per voucher is 7,50 euro.

VraagWijzer West Maas en Waal

Wilt u het aanvraagformulier ontvangen mail dan naar [email protected] . Of bel (0487) 790 790 u krijgt dan een aanvraagformulier of post toegestuurd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen