Kindergemeenteraad West Maas en Waal ook in 2018

Foto: CC0

Na het succes van de Kindergemeenteraad die in april 2017 plaatshad, houdt de gemeente West Maas en Waal op 17 mei 2018 voor de tweede keer een Kindergemeenteraad. Leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente zijn uitgenodigd om deze middag en avond mee te doen.

Wat is een Kindergemeenteraad?

De kinderen gaan plannen verzinnen om West Maas en Waal beter en mooier te maken. Net als echte gemeenteraadsleden gaan ze daarna met elkaar over de plannen in discussie. Aan het eind mogen ze stemmen. Het winnende plan wordt echt uitgevoerd door de gemeente. Voor het winnende plan is een bedrag van 5000 euro beschikbaar. De voorzitter van de ‘echte’ gemeenteraad, de burgemeester, zit de kindergemeenteraad voor.

Voorbereiding

Om de leerlingen voor te bereiden op de Kindergemeenteraad gaat de organisatie eerst met ze naar de raadzaal, waar ze het spel Democracity spelen. Tijdens dit spel ervaren de kinderen hoe democratische besluitvorming gaat. Daarna gaan ze op school aan de slag om een concreet en uitvoerbaar plan te bedenken. Ze nemen hun plan mee naar de Kindergemeenteraad.

Aanmelden

De griffier, Joyce Satijn, heeft alle basisscholen in de gemeente een uitnodiging gestuurd waarin ze oproept om mee te doen aan de Kindergemeenteraad. Scholen die mee willen doen aan dit project kunnen zich voor 1 november 2017 aanmelden via [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen