Gemeente koopt panden van Jasmin Groep in Maasbommel en Wamel

Raadhuisdijk 18 Maasbommel
Raadhuisdijk 18 Maasbommel
Foto: Google Streetview

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente West Maas en Waal heeft op 14 juni 2024 besloten om de panden aan de Raadhuisdijk 18 in Maasbommel en de Wilhelminastraat 9 in Wamel aan te kopen en een deel van de huurovereenkomst af te kopen. Over dit besluit is overleg gestart met de Jasmin Group.

Op 18 juni vindt een extra rondetafelgesprek plaats in de gemeenteraad, waarbij inwoners kunnen inspreken. De gemeenteraad neemt het definitieve besluit op 27 juni.

De keuze van het college is gebaseerd op factoren zoals ruimtelijke inpassing, draagvlak, verkeersveiligheid, sociale cohesie, uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid. Ondanks het belang van opvang voor Oekraïense ontheemden en alleenstaande minderjarige vreemdelingen, bleken de panden minder geschikt. Alternatieve invullingen worden deze zomer onderzocht.

Wethouder Van den Boom – Witzel: “We hebben als gemeente een verantwoordelijkheid voor de opvang van vluchtelingen en ontheemden. De alternatieven die met de klankbordgroep zijn opgesteld, bieden hiervoor een goede basis.”

Inwoners die willen inspreken tijdens het rondetafelgesprek op 18 juni kunnen zich aanmelden via [email protected]. Het raadsvoorstel is te vinden op de gemeentelijke website. De klankbordgroepen zijn geïnformeerd en bedankt voor hun inzet.

In de zomermaanden werkt de projectgroep aan een plan van aanpak voor de panden, waarbij ook de betrokkenheid van de omgeving wordt meegenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen