Werkgroep Historisch Alphen aan de Maas houdt expositie over de Maas

Foto: CC0

De Maas. Een van de twee levensaders van de streek. Vaak een vriend, soms een vijand. De Alphenaren weten er alles van. Zij wonen immers aan de rivier. Werkgroep Historisch Alphen aan de Maas stelt de rivier centraal in haar jaarlijkse expositie.

WHAM heeft een uitgebreide collectie historisch materiaal over Alphen aan de Maas. Documenten, foto’s, filmpjes, etc. De collectie groeit nog steeds, dankzij enthousiaste vrijwilligers en dankzij de Alphenaren zelf, die nog wel eens foto’s of documenten doneren of laten scannen. Het dorp leeft met de Maas. Bekend is de watersnood in 1926 en natuurlijk de kanalisatie van de rivier in de jaren ’30. De Maas recht, de ruggen krom, luidde het devies. Maar ook de recente ontzanding komt aan bod. Er is materiaal te zien uit de winters dat er op de Maas geschaatst kon worden en er is aandacht voor veerpontjes en scheepvaart. Ongetwijfeld herkennen mensen zichzelf, hun ouders, ooms, tantes of vrienden en bekenden op beeldmateriaal.

De expositie is op 8 oktober in de Edohof in Alphen aan de Maas en is te bezoeken tussen 10.30 en 16.00 uur. De entree bedraagt 2 euro. Kinderen en donateurs hebben gratis toegang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen