Ontdek Levend Erfgoed: Open Monumentendag in Maas en Waal 2023

Protestantse kerk Maasbommel
Protestantse kerk Maasbommel
Foto: Gemeente West Maas en Waal

MAAS EN WAAL – Over een aantal weken is het de landelijke Open Monumentendag (OMD). Ook in Maas en Waal worden allerlei monumenten opengesteld die zeker een bezoek waard zijn. Deze monumenten staan in het boekje, samengesteld door het OMD-comité Druten en West Maas en Waal. Het boekje is al digitaal beschikbaar, zie: www.openmonumentendag.nl. Per plaats kunnen de deelnemende monumenten worden bekeken en de genoemde documenten worden gedownload.

Het thema dit jaar is Levend erfgoed. Het OMD-comité: ‘Het gaat dan om de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden.’ Het comité deelt het belang van ‘levend erfgoed’, maar heeft zich er met de selectie van de deelnemende locaties niet aan verbonden. ‘De mogelijkheden om hier vorm aan te geven zijn voor velen immers beperkt. Wíj zijn blij met elk monument dat op 9 en 10 september bezocht kan worden en dat zijn er dit jaar zesentwintig.’

Open Monumentendag

De monumenten zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september open van 10.00 tot 17.00 uur. Iedere bezoeker krijgt een ‘routeboekje’. Daarin staat aan de hand van foto’s en korte teksten elke locatie beschreven: historische achtergrond, bijzondere kenmerken, en meer. Iedereen mag dus overal kijken. Indien gewenst kan er een gids meelopen langs de verschillende locaties. Bezoekers kunnen gebruikmaken van faciliteiten zoals toiletten, en specifieke toegankelijkheid kan per locatie variëren.

Voor meer informatie kun je terecht op: www.openmonumentendag.nl. Dit is een uitgelezen kans om de rijke geschiedenis en culturele waarde van Maas en Waal te ontdekken terwijl je verschillende boeiende monumenten bezoekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen