Lancering van tijdschrift De Addy

Foto: Jan Hermens

Op maandagavond 4 september 2017 is het tijdschrift De Addy gelanceerd. Het eerste exemplaar van De Addy werd door Wethouder Bert van Swam overhandigd aan Addy van Meerten. Met de overhandiging van deze glossy is de Week van de Alfabetisering feestelijk van start gegaan.

De Addy is een makkelijk te lezen tijdschrift, speciaal voor volwassenen. Bij de Addy verschijnt ook een informatieblad voor de taalvrijwilligers voor het begeleiden van hun deelnemers.
Addy is laaggeletterd en zij heeft het afgelopen jaar lessen gevolgd in het Leerpunt om haar Nederlands te verbeteren. Tijdens deze lessen is ze begonnen met het schrijven van verhalen over haar leven als toiletjuffrouw. Deze verhalen zijn is samenwerking met Stichting De Stiep verwerkt in een tijdschrift.
Je kunt De Addy inzien op het gemeentehuis van West Maas en Waal en hij ligt ook op de leestafel van de bibliotheek. Binnenkort kun je hem ook lezen of lenen bij de diverse leenpunten van Bibliotheek Rivierenland in West Maas en Waal. Hij is ook te bestellen via de uitgeverij op www.stiep-educatief.nl
Het Leerpunt of werken met een taalvrijwilliger zijn mogelijkheden uit het brede aanbod van het Digi-Taalhuis. Het Digi-Taalhuis is voor alle inwoners van West Maas en Waal die hun basisvaardigheden willen verbeteren. Voor meer informatie of het aanmelden als taalvrijwilliger kunt u contact opnemen met Marianne Herckenrath, tel 06-23128794 of via [email protected]
Het Digi-Taalhuis is gevestigd in Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA De Rosmolen en is geopend op maandag van 10.45 tot 11.45 uur en op woensdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Reacties