Wisselvallig herfstweer komende week

Foto: CC0

De komende week is het weer ronduit herfstig te noemen. Dat meldt Weeronline.

De week begint maandag grijs en druilerig. Vanuit het westen kan het soms stevig doorplensen. Ook staat er een matige tot krachtige zuidwestenwind. In de kustregio kunnen windstoten voorkomen tot 75 kilometer per uur.

Ook dinsdag krijgen we veel regen. Tijdens deze buien kan ook hagel en onweer voorkomen. Tussen de buien door komen er opklaringen voor.

De kans op buien is ook op woensdag en donderdag aanwezig, maar de droge perioden met zon worden langer. Wel blijft de wind aanwezig. De temperaturen komen niet hoger uit dan 11 tot 15 graden. Het is normaal rond de 18 graden voor de tijd van het jaar.

Aan het eind van de week stijgen de temperaturen licht door een draaiende wind naar het zuidwesten. Maar wel blijft het wisselvallig met regen en af en toe de zon.

De astronomische herfst is nu echt begonnen en dat betekent dat de nachten vanaf nu weer langer worden dan de dagen. Naarmate de herfst vordert worden dagen in het noorden sneller korter dan in het zuiden. Hierdoor is er binnen ons land een verschil in daglengte. Aan het einde van de herfst is de zon 7,5 uur op in het Waddengebied en bijna 8 uur in Zuid-Limburg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen