Start van vaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Foto:

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zonder verhoogd medisch risico, krijgen vanaf vandaag, dinsdag 18 januari, een uitnodigingsbrief met informatie over de vaccinatie tegen corona. Voor deze leeftijdscategorie komen namelijk ook coronavaccinaties beschikbaar.

Na ontvangst van de brief kunnen de ouders het in de brief genoemde telefoonnummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind. Eerder is al besloten om kinderen met een medisch hoog risico een coronavaccinatie aan te bieden.

Kinderdosis

De kinderen krijgen 2 prikken met een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Dit is volgens het Europees Medicijn Agentschap (EMA) veilig en geschikt voor jonge kinderen. Ook de Gezondheidsraad zegt dat vaccins voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar goed werken en veilig zijnTussen de 1e en 2e prik moeten minstens 8 weken zitten.

Ouders beslissen

Bij kinderen onder de 12 jaar beslissen de ouders of zij hun kinderen wel of niet laten vaccineren.  Op de priklocatie wordt altijd gevraagd of beide ouders of verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Tijdens de afspraak dient een van de ouders aanwezig te zijn. Legitimatie van kind en ouder is verplicht en wordt ook geregistreerd.

Havenweg Wijchen

Bij de GGD Gelderland-Zuid worden de vaccinaties aan de kinderen gegeven op alle locaties binnen het gebied waar nu ook gevaccineerd wordt, zoals aan de Havenweg 4 in Wijchen. Het vaccineren gebeurt in vaccinatiehokjes die voor kinderen wat leuker aangekleed zijn. Na afloop krijgen zij een dapperheidsdiploma mee. Medewerkers nemen wat meer tijd voor het vaccineren van kinderen.

Het uitnodigen gebeurt via het RIVM van oud naar jong. De coronavaccinatie voor kinderen is alleen op afspraak mogelijk en deze afspraak kan alleen telefonisch gemaakt worden via het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn dat staat vermeld in de uitnodiging. Meer informatie over coronavaccinaties voor de groep van 5-11 jaar is te vinden op de site van de GGD Gelderland-Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen