Volgende week beginnen onze scholen weer!

Foto: Druten

Na een lange zomervakantie is het opeens zover … de scholen gaan weer beginnen! Let daarom extra op in het verkeer.

De drukte in het verkeer neemt toe

En dat is voor iedereen even wennen. Niet alleen voor de kinderen en jongeren in het verkeer. Maar ook voor autorijders. Wist u dat er vlak na de zomervakantie duidelijk meer ongelukken gebeuren onder fietsende scholieren? Bijna een complete klas belandt dan op de eerste hulp.

Zo bereidt u zich voor op de periode dat scholen weer beginnen

Wij delen 6 tips. Zo zorgen we ervoor dat onze jeugd veilig naar school kan.

  1. Pas uw snelheid aan. Zeker na de zomervakantie, als kinderen weer naar school gaan. Een gepaste snelheid is dan helemaal “the way to go”.
  2. Rij mobielvrij. Neem bewust deel aan het verkeer en voorkom afleiding.
  3. Vermijd schoolzones. Rond de opening en sluiting van de scholen is het vaak extra druk in de schoolomgeving. Is een andere route mogelijk? Vermijd dan wegen langs scholen. Rustiger voor u en voor de scholieren.
  4. Werk vanuit huis. Is thuiswerken ook voor u een mogelijkheid? Zo helpt u zeker in deze periode mee aan veiliger verkeer!
  5. Vertrek op tijd. Als u iets eerder van huis vertrekt, heeft u meer tijd om ontspannen. En om veilig van A naar B te komen. Ook bent u dan geduldiger naar uw medeweggebruikers toe.
  6. Pak de fiets. Is het niet echt nodig om met de auto op pad te gaan? Dan is het een idee om op de fiets te stappen in deze periode. Dit zorgt voor minder gemotoriseerd verkeer en is nog gezond ook.

Meer informatie en tips over verkeersveiligheid bij scholen vindt u op www.vvn.nl/oszwb.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen