Statiegeldopbrengst voor jouw sportvereniging

Foto: Statiegeld.nl

Vanaf 1 juli zit er statiegeld op kleine plastic flessen. Omdat veel sportlocaties ook dranken in plastic flessen verkopen, mogen zij flesjes innemen en de opbrengst van het statiegeld behouden of doneren aan een erkend goed doel. Deze gescheiden inzameling zorgt ook voor minder restafval. Win-win dus!

Sportlocaties zijn vrijwillige innamepunten dus zijn niet verplicht om flessen in te nemen en statiegeld uit te betalen.

Enkele opmerkingen vooraf:

  • Aanmelden is mogelijk voor bedrijven die flesjes verkopen, maar ook voor bedrijven die statiegeldflessen inkopen voor eigen gebruik.
  • Na uw aanmelding ontvangt u een reactie vanuit Statiegeld Nederland. Houd rekening met een reactietijd van minimaal 4 weken vanwege de grote belangstelling. U wordt dan onder meer verzocht een overeenkomst te ondertekenen.

Let op: wanneer u zich registreert als vrijwillig innamepunt, betekent het niet automatisch dat u uw klanten de mogelijkheid moet bieden om de plastic flesjes bij u in te laten leveren. Het woord ‘innamepunt’ is een overkoepelende term voor alle locaties die hun flesjes gaan inzamelen. Dus hieronder vallen bijvoorbeeld ook horeca locaties die uitschenken uit plastic flessen.

Sportverenigingen kunnen zich online registreren bij Statiegeld Nederland

Voor meer info KLIK HIER

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen