254 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: CC0

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 254 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente West Maas en Waal werden 4 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (172), West Betuwe (25), Maasdriel (13), Beuningen, Berg en Dal en Wijchen (7), Buren (6), Druten (4), Zaltbommel (3), Heumen en Culemborg (2), Neder-Betuwe en Tiel (1). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

Het aantal besmettingen is op dinsdag en woensdag vaak iets hoger omdat minder mensen zich laten testen in het weekend.

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 7.888 nieuwe coronabesmettingen. Het aantal meldingen van sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met drie. Dat wil niet zeggen dat deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiƫnt is geregistreerd.

Week update RIVM

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kregen 1334 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 1057 meer positieve tests dan de week ervoor toen 277 positieve tests werden gemeld. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Er werden geen covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

De gestage afname van het aantal coronabesmettingen is landelijke in een mum van tijd volledig tenietgedaan. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Het is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week, meldt het RIVM.

In de meeste gevallen worden die nu veroorzaakt door de extra besmettelijke Delta-variant van het virus.

De wekelijkse rapportage van het RIVM bevestigt het beeld van jongeren die in de horeca en op feestjes besmet raken. Bij de mensen van wie bekend is waar ze het virus opliepen, was dat in 37 procent van de gevallen in de horeca. De thuissituatie volgt met 28 procent. Bezoek thuis is goed voor 16 procent van de herleide gevallen, feestjes voor 15 procent en de werksituatie voor 7 procent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen