62 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: CC0

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 62 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente West Maas en Waal werd 1 persoon positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (33), Zaltbommel (7), Maasdriel (5), Berg en Dal (4), Buren, Culemborg, Druten, Tiel en West Betuwe (2), Beuningen, Heumen en Wijchen (1).

Het aantal besmettingen is op dinsdag en woensdag vaak iets hoger omdat minder mensen zich laten testen in het weekend.

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 2253 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 728 meer dan maandag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 1220 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 104 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Bij het RIVM werden één overleden coronapatiënt gemeld.

Voor het eerst in maanden zijn er geen nieuwe IC-opnames geweest in de afgelopen 24 uur. Ziekenhuizen behandelen momenteel 212 mensen vanwege Covid-19, waarvan 103 patiënten op de intensive cares liggen, blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Week update RIVM

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kregen 277 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 121 meer positieve tests dan de week ervoor toen 156 positieve tests werden gemeld. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Er werden geen covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

In de afgelopen week verdubbelde het aantal positieve coronatesten, meldt het RIVM. Er werden 8.541 nieuwe positieve testresultaten geregistreerd. Een week geleden was dit 4.208.

De stijging is in alle veiligheidsregio’s zichtbaar.

Positieve coronatesten

Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg ten opzichte van de week ervoor van 25 naar 50. In de leeftijdsgroep van 18 tot en met 24 jaar was de stijging het grootst, met ruim 200 procent, gevolgd door de leeftijdsgroep 25 tot en met 29 jaar (+63%).

In deze twee leeftijdsgroepen werd afgelopen week ook 75 procent meer getest ten opzichte van de week ervoor. Het percentage positieve testen onder 18-24 jarigen steeg in de afgelopen week van 5,9% naar 10,5%, en voor 25-29 jarigen van 3,8% naar 5,1%. Het aandeel besmettingen gerelateerd aan horeca en feesten is sterk toegenomen in de afgelopen week.

In de afgelopen week lieten 154.104 mensen zich testen bij de GGD teststraten

Ziekenhuis- en IC intensive care opnames

Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis moest worden opgenomen nam af met 50 procent. Op de IC werden 59 procent minder nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen dan een week eerder. De reproductiegetallen gebaseerd op ziekenhuisopnames en IC-opnames liggen onder de 1.

In de afgelopen week werden 47 coronapatiënten opgenomen, waarvan 7 op een Intensive Care. Daarnaast werden 13 corona gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Het reproductiegetal, dat weergeeft hoeveel anderen worden besmet door mensen die het virus hebben opgelopen staat sinds 21 juni op 0,97. Het RIVM kijkt twee weken terug in de tijd om het vast te stellen.

Reacties

Cookieinstellingen