Goed nieuws voor Landgoed De Acht Morgen

Foto: Marion Golsteijn

Het plan voor een recreatieve verblijfsaccommodatie bij Appeltern is weer een stapje dichterbij. Na een lange procedure heeft de Raad van State woensdag 28 oktober een besluit genomen over het bestemmingsplan.

De gemeenteraad van West Maas en Waal heeft vorig jaar ingestemd met het bestemmingsplan ‘De Acht Morgen’. Daarna kregen bezwaarmakers de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Raad van State. Er zijn een aantal bewaren ontvangen, waar de Raad van State woensdag een besluit over nam. Alle ingediende beroepen zijn buiten behandeling gesteld of ongegrond verklaard. Dit betekent dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is.

Gemeente West Maas en Waal heeft de ambitie om De Gouden Ham verder te ontwikkelen als toeristische hotspot. Vanuit daar is het voornemen ontstaan om een recreatieve verblijfsvoorziening bij Appeltern te realiseren. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van onder andere een groepsaccommodatie, een zwembad, horecavoorzieningen en een evenemententerrein mogelijk. De initiatiefnemers gaan nu aan de slag met het uitwerken van de vervolgstappen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen