Online bijeenkomst over grootschalige energie-opwek

Foto: CC0

Gemeente West Maas en Waal is volop bezig met de energietransitie. Binnen de Regio Rivierenland is een Regionale Energie Strategie (RES) gemaakt. Daarin staat hoe we in de regio duurzame energie gaan opwekken. In een online bijeenkomst informeert de regio en de gemeente inwoners over het concept plan dat er nu ligt. Eind mei neemt de gemeenteraad van West Maas en Waal een besluit over dit plan.

Samen onderzoeken we de mogelijkheden

Hoe kan gemeente West Maas en Waal bijdragen aan de 55% reductie van CO2-uitstoot in 2030? Hoe gaan we duurzame energie opwekken? Wat zijn de meest geschikte plaatsen voor zonnepanelen en windmolens? Hoe houden we rekening met de omgeving, bijvoorbeeld met agrarische grond, het landschap en netinfrastructuur?

In alle gemeenten zijn vorige jaar bijeenkomsten gehouden. Zo ook in West Maas en Waal. Hierin is verkend waar in de gemeenten in de regio mogelijkheden liggen om duurzame energie op te wekken. De resultaten hieruit, gesprekken met experts en regionale raadsbijeenkomsten hebben geleid tot dit eerste plan. Met dit conceptbod zet Rivierenland een eerste stap voor de invulling van het landelijke Klimaatakkoord.

Online bijeenkomst op 18 mei

In deze bijeenkomst informeert de regio en de gemeente u over dit plan en over de zaken die we samen nog moeten uitzoeken voor de volgende stap.

Wanneer: maandag 18 mei
Tijd: 19.00 uur tot 20.30 uur
Aanmelden: via www.resrivierenland.nl/aanmelden

Voor de bijeenkomst ontvangen deelnemers het programma en aanmeldinstructies voor de online bijeenkomst. De Concept RES kunt u vinden op www.resrivierenland.nl/bibliotheek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen