Drie Koninklijke Onderscheidingen in West Maas en Waal

Foto: gemeente West Maas en Waal

Vanochtend mocht Burgemeester Vincent van Neerbos op een bijzondere wijze drie koninklijke onderscheidingen uitreiken, via videobellen, aan drie bijzondere mensen die zich op een indrukwekkende manier hebben ingezet voor onze samenleving.

Van harte proficiat met deze welverdiende benoeming als Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Wil van der Zandt-Florussen, Beneden-Leeuwen

Wil van der Zandt-Florussen is al dertig jaar vrijwilligster bij Zorggroep Maas en Waal. Zij is haast elke dag in Zorgcentrum Sint Elisabeth in Beneden-Leeuwen. Daar helpt zij bij de maaltijden en bij allerlei activiteiten. Ze is altijd in voor een praatje en zorgt voor veel gezelligheid. Daarnaast is zij sinds 1989 actief als vrijwilliger bij activiteiten van Seniorenvereniging 50+ in Beneden-Leeuwen. Van der Zandt-Florussen is begeleider bij jeu de boules en bingo. In het verleden was ze ook vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, de Hartstichting en de Zonnebloem.

Addy van Welie-Thijssen, Dreumel

Addy Van Welie-Thijssen is sinds 1971 actief voor de lokale Katholieke Vrouwenorganisatie (KVO), tegenwoordig Vrouwen van Nu. Ze was bestuurslid van de KVO kring Maas en Waal en voorzitter van de afdeling Dreumel. Ook nu staat ze het bestuur nog bij. Van Welie-Thijssen is vrijwilligster bij een praatgroep voor vluchtelingenvrouwen en was lange tijd lectrice in de katholieke kerk van Dreumel. Ze was collectant voor Kerkbalans en de stichting Lourdesvriendenkring. Lang was Van Welie-Thijssen coördinator van de collecte van de Nederlandse Hartstichting. Ook is ze al jaren vrijwilligster bij de Stichting Kunstbus West Maas en Waal.

Gé Van Hees, Beneden-Leeuwen

Gé Van Hees is al jaren actief als vrijwilliger bij tennisvereniging Lewabo. Ook is hij projectvrijwilliger bij het Streekhistorisch Museum. Zo bedenkt en bouwt hij nieuwe exposities en was hij betrokken bij de interne verbouwing van het museum. Van Hees is bestuurder van de lokale Seniorenvereniging. Daar zet hij zich ook in als gastheer, redacteur van het clubmagazine en hoofd van de huishoudelijke dienst. Daarnaast is Van Hees lange tijd lector bij de Alphonsus parochie geweest en was hij bestuurslid binnen de Stichting voor Katholiek Basisonderwijs in Wamel, Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen