Help een nieuw gezin in Dreumel op weg

Foto: CC0

Eind april komt er in Dreumel een nieuw gezin wonen. Omdat alles nieuw voor hen is en ze de taal nog niet spreken, kunnen ze hulp gebruiken van een vrijwilliger, die hen gaat begeleiden met allerlei praktische zaken.

Vrijwilligers gezocht die hen op weg helpen

Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen met een verblijfsstatus die net in een gemeente gaan wonen. Je helpt met het papierwerk en biedt ondersteuning bij o.a. huisvesting, financiën en gezondheidszorg. Ook help je ze om de weg te vinden bij de instanties en organisaties in West Maas en Waal. Je werkt toe naar zelfredzaamheid door cliënten op een coachende manier te begeleiden. Je werkt in een team, dus je staat er niet alleen voor. Het is mooi en dankbaar werk.

Meer over hervestiging

Het gezin dat naar Dreumel komt is een gezin met kinderen uit Syrië. Zij zijn opgevangen in een vluchtelingenkamp in Libanon. De UNHCR heeft bepaald dat zij voor hervestiging in aanmerking komen. Vanuit het vluchtelingenkamp komen ze direct naar Nederland. Ze verblijven dus niet eerst in een Nederlands AZC. Goede begeleiding in hun nieuwe gemeente is juist voor dit gezin heel belangrijk, er is veel om aan te wennen.

Meer informatie

Op de website vluchtelingenwerk.nl/west-maas-en-waal vind je meer informatie. Hier staan ook nog meer functies op.

Voor vragen kun je terecht bij Saskia Klijn, [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen