Activiteiten Week van de Alfabetisering goed bezocht

Foto: Gemeente West Maas en Waal

Volop belangstelling was er voor de diverse activiteiten in de gemeente West Maas en Waal tijdens de Week van de Alfabetisering. Stefan van Es heeft de prijsvraag gewonnen die de gemeente had uitgeschreven.

Van 3 t/m 9 september vond de landelijke Week van de Alfabetisering plaats. Er zijn nog steeds veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en computeren en door het organiseren van diverse activiteiten werd hier aandacht voor gevraagd.
Deze week is er in alle dorpen in de gemeente West Maas en Waal voorgelezen voor 275 kinderen op 12 locaties, zowel in de kinderopvang als op de basisschool.
Wethouders, de burgemeester, medewerkers van de bibliotheek, Sociom, Zorggroep Maas en Waal en de ZZG zorggroep hebben hun beste beentje voorgezet. Zowel de voorlezers, als ook de onderwijsinstellingen en de kinderen vonden het een geweldig initiatief.

 

Inloopspreekuur

Ook het inloopspreekuur van Woongaard in de bibliotheek was een succes! Men kon vragen stellen over het huren van een woning of het inschrijven op de website. Het spreekuur was laagdrempelig en voor herhaling vatbaar.

 

Taalhelden

Voor de Taalheldenverkiezingen tijdens de Week van de Alfabetisering waren 2 personen uit West Maas en Waal genomineerd. Wethouder Bert van Swam die enorm actief is op het gebied van laaggeletterdheid kreeg een lintje. En ook Jan Doejaaren werd in het zonnetje gezet voor al zijn werkzaamheden, voorlezen op de woensdagmiddag, het Ipad-café, taalvrijwilliger voor het Digi-Taalhuis en het Praathuis.

De bingo voor alle taalvrijwilligers, cursisten en overige mensen die verbonden zijn aan het Digi-Taalhuis werd druk bezocht. Er waren leuke prijsjes en tot slot was er voor ieder een kopje lettersoep.

 

Prijsvraag

De prijsvraag van de gemeente was een woordzoeker, en de juiste oplossing was “Digi-Taalhuis West Maas en Waal”. Uit de goede inzendingen is een winnaar getrokken: Stefan van Es uit Beneden-Leeuwen heeft een lunch voor 2 personen in de Brasserie van de Rosmolen gewonnen.

Digi-Taalhuis West Maas en Waal

In de gemeente West Maas en Waal kan iedereen met een vraag over taal, rekenen en/of digitale vragen terecht bij het Digi-Taalhuis West Maas en Waal, in de bibliotheek van de Rosmolen. Het Digi-Taalhuis heeft een wekelijks spreekuur waar meer informatie te verkrijgen is. Voor meer informatie bel 06-23128794 of stuur een mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen