Carnavalsfeesten overschaduwd door vandalisme in West Maas en Waal

Foto: Gemeente West Maas en Waal

Na een weekend vol kleurrijke kostuums en feestvreugde, wordt de gemeente geconfronteerd met de donkere kant van carnaval: vandalisme. Terwijl veel mensen genoten van clowns, Barbie-poppen en paradijsvogels, waren er ook vandalen actief, zoals ‘Bob de sloper’.

Het vandalisme heeft aanzienlijke schade veroorzaakt, niet alleen in de openbare ruimte maar ook bij particulieren, die nu opgezadeld zijn met onnodige kosten en ellende. De situatie is zelfs erger dan tijdens oud en nieuw, wat een zorgwekkende ontwikkeling is voor de gemeenschap.

Enkele voorbeelden van de aangerichte schade zijn onder andere:

  • Het weghalen van paaltjes die een gevaarlijke bocht aangeven.
  • Het afbreken van komborden en deze in sloten gooien.
  • Het uittrekken van palen uit de grond of ze scheef trappen/rijden.
  • Verkeersborden die dubbelgevouwen of omgedraaid zijn.

Dit vandalisme leidt niet alleen tot materiƫle schade, maar veroorzaakt ook gevaarlijke situaties op de weg en in de openbare ruimte.

De autoriteiten roepen op tot samenwerking van de gemeenschap om dit vandalisme te stoppen en de verantwoordelijken te identificeren. Het is belangrijk dat de feestelijkheden van carnaval niet overschaduwd worden door dergelijke negatieve incidenten, en dat de gemeente gezamenlijk blijft werken aan een veilige en gezellige omgeving voor iedereen.

Laten we samen streven naar een carnaval waarin plezier en verantwoordelijkheid hand in hand gaan, en waar vandalisme geen plaats heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen