Column Wethouder Rob Reuvers: Compliment aan onze vrijwilligers

Foto: West Maas en Waal

Als wethouder sociaal domein voel ik me betrokken bij het welzijn en welbevinden van onze inwoners. In onze prachtige gemeente zie ik vanuit diverse stromingen dat we een zeer hechte samenleving zijn. We durven naar elkaar om te kijken en komen voor elkaar op. We zijn bereid een stapje extra te zetten voor de gezondheid van onze medemens. Deze vorm van sociale controle zorgt ervoor dat we proberen om niemand uit het oog te verliezen.

Er zijn heel veel leebaarheidsinitiatieven in onze gemeente. Hierdoor leveren de 8 kernen allemaal op karakteristieke wijze een bijdrage aan het geluk en plezier wat we onder elkaar willen beleven. Ieder dorp heeft een carnavalsvereniging en diverse sportverenigingen waarin men zich op cultureel- en sportgebied kan blijven ontwikkelen. Dit draagt bij aan een prettige samenleving waarin we lekker kunnen leven in onze gemeente. Maar dat gaat niet zomaar. Dat is alleen maar mogelijk door de kracht van De Vrijwilliger.

Zonder vrijwilligers zou onze samenleving er heel anders uitzien. De tomeloze inzet van onze vrijwilligers zorgt voor die extra helpende hand. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat iedere kern een eigen dorpsfeest kan organiseren en trainen kinderen bij de diverse sportverenigingen. Deze taken worden vaak als ‘gewoon’ ervaren en ik ben blij dat we dit als gemeenschap ook zo accepteren.

Via deze weg wil ik mijn dankbaarheid en waardering uitspreken voor de talloze vrijwilligers die onze gemeente rijk is. Vaak staan ze klaar voor dag en dauw en zonder een winstoogmerk. Het maakt me trots om te zien dat de betrokkenheid in onze gemeenschap zo groot is en dat de inzet van de vrijwilligers daar een groot onderdeel van uit maakt.

Ik dank u allen en hoop dat we elkaar snel weer tegenkomen op één van de talloze activiteiten in onze gemeente.

Rob Reuvers
wethouder

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen