Winnaars fotowedstrijd West Maas en Waal bekend

Foto: Mabel Amber, who will one day via Pixabay

Beneden-Leeuwen – Voor de 4de keer heeft de gemeente West Maas en Waal een fotowedstrijd uitgeschreven voor haar inwoners. De winnende foto’s staan in de plaatselijke krant. Alle inzendingen kunnen gebruikt worden voor publicatiedoeleinden van de gemeente.

Het thema dit jaar was: Wij zijn West Maas en Waal.

Inwoners konden hun foto’s met dit thema inzenden. Daarbij moest op de foto het karakter van onze dorpen naar voren komen, inclusief onze inwoners. Het bleek een pittige opdracht.

Toch hebben we 91 inzendingen gehad. Met een vijfkoppige jury hebben we de foto´s beoordeeld op originaliteit, kwaliteit, sfeer en of aan de opdracht voldaan was.

De prijswinnaars zijn

1ste Prijs Reinier Jansen uit Beneden-Leeuwen

Op de foto: Park Groenenwoud in Boven-Leeuwen. Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het park schoon te maken.

Oordeel jury: de foto weerspiegeld heel duidelijk de opdracht. Jong en oud zijn samen aan het werk in ons mooie West Maas en Waal.

2de Prijs Erico Schiks uit Beneden-Leeuwen

Op de foto: het hoge water van afgelopen zomer. Een boer doet er alles aan om circa 30 hectare mais te redden door de zomerdijk op een nette wijze te verhogen. Dit is na de tijd weer netjes opgeruimd.

Oordeel jury: de keerzijde van het water. De West Maas en Waler wordt hier geportretteerd als de harde werkers die ze zijn.

3de Prijs Marlies van Zon uit Alphen

Op de foto: IJshockey op de natuurijs schaatsbaan van afgelopen winter. Een evenement dat tot stand is gekomen door de samenwerking tussen de lokale sportclubs, Sociom en de gemeente West Maas en Waal.

Oordeel jury: Een Hollands tafereel in West Maas en Waal. De foto straalt gezelligheid, sportiviteit en de ruimte van onze gemeente duidelijk uit. Herkenbaar op de achtergrond de molen van Alphen.

De drie winnende foto’s zijn beloond met een afdruk van hun foto en een waardebon van € 75,- (1ste prijs), € 50,- (2de prijs) en € 25,- (3de prijs).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen