Scholen aan de slag met zwerfafval

Foto: West Maas en Waal

Leerlingen van verschillende scholen in West Maas en Waal gaan deze week aan de slag met het onderwerp zwerfafval. Naast een gastles over zwerfafval, gaan ze zelf op pad om zwerfafval op te ruimen. Een mooi moment net voor de World Clean Up Day op 18 september.

Wethouder Erik Peters: “Ik ben blij dat er weer zoveel scholen aandacht aan zwerfvuil besteden. Hartstikke goed dat kinderen vroeg leren hoe schadelijk zwerfafval is. En hoe eerder ze leren waar welk afval thuishoort, hoe beter. Ook dit jaar krijgen de scholen een interactieve gastles van ons. En natuurlijk gaan de kinderen zelf met een prikker de wijk in”.

Hesjes, grijpers en zakken

De gemeente zorgt voor hesjes, grijpers en zakken en haalt het het afval op. Erik Peters: “Eerdere jaren kregen leerlingen die meehielpen een klein kadootje. Nu krijgt elke groep een leuk schoonmaaksetje. Zo kunnen ze het hele jaar door af en toe zwerfafval opruimen. Iedereen blij!”.

Interactieve les voor schoolkinderen

De interactieve les bestaat uit uitleg, film en klassenspel waar vooral de nadruk ligt op wat de leerling zelf kan doen. Er is tijdens de les veel interactie met de leerlingen. Het doel is vooral samen te praten over zwerfafval, zodat kinderen bewust worden van de nadelen en gevaren.

Reacties