100ste Gelders Klompenpad in Alphen

Foto: Tonny Steenbruggen

Het Moas-Wetteringpad in Alphen is spiksplinternieuw. Het is een rondwandeling van veertien kilometer door het afwisselende buitengebied van ons mooie Alphen. De route start bij lunchroom-atelier Bij van Alles ’n Bietje in Alphen en loopt onder meer door de fraaie uiterwaarden aan de Maas, langs de ontzandingsplassen en door boomgaarden. Bewoners leven hier eeuwenlang met het water: onderweg ziet de wandelaar oude Maasmeanders, watersnoodwoningen, een dijkmagazijn, de stuw en een waterkrachtcentrale met vistrappen.

Ontstaan van dit Klompenpad

Het nieuwe Klompenpad is onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) tot stand gekomen. Met medewerking van enthousiaste vrijwilligers van dorpsplatform SLAG, twaalf particuliere grondeigenaren en de gemeente West Maas en Waal. Het nieuwe Klompenpad sluit aan op het Tremelepad. Het is het 134ste Klompenpad en het derde Klompenpad in onze gemeente. Dit naast het Tremelepad en het Lauwsepad. De wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

Het Moas-Wetteringpad is gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden zijn onder andere verkrijgbaar bij De TingieterijTheetuin Onder de Groene HemelCamping De Schans en bij de VVV’s in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Dit is aangegeven op speciale welkomstborden bij de ingang van een terrein. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

Kijk voor meer informatie en een downloadbare folder op klompenpaden.nl of download de Klompenpaden App voor informatie en navigatie op de route.

U kunt Klompenpaden ook volgen op Facebook

 

Reacties