Uitreiking beloningen leefbaarheid

Foto: West Maas en Waal

Beneden-Leeuwen – Wethouder Rob Reuvers van de gemeente West Maas en Waal had afgelopen donderdag al zijn eerste publieke optreden. Bij de – coronaveilige – uitreiking van de beloningscertificaten van € 750,- gaf hij de 6 winnaars complimenten voor hun initiatieven. “Ondanks de beperkingen door corona, denken jullie creatief in mogelijkheden en niet in problemen. Dit past prima in de koers van onze Visie Leefbaarheid 2030: Samenwerken & Promoten.”

Bubbel

Vooraf lichtten de 6 winnende organisaties hun initiatieven toe. Heidi Beumer: “We beginnen in Boven-Leeuwen met ‘DSZ-Antiek’ en ‘DSZ-Uniek’. Iedereen die graag voetbalt maar niet in een bestaand elftal past, kan aansluiten.”

Jeffrey Vermeulen van de Jeugd van Altforst: “Alle inwoners kunnen meedoen aan ons darttoernooi. Dit is ook een mooie manier om elkaar te ontmoeten in en rond ons jeugdhonk in de Uithof’”.

Carnavalsvereniging De Blautuuters gaat een driedaags zomerkamp organiseren. Kelly Janssen: “Wij richten ons op de jeugd van Appeltern voor wie weinig te doen is.”

Hetty van Oijen van ISALA’77: “We gebruiken de beloning voor de aanleg van een buitenvolleybalveld in Beneden-Leeuwen waar iedereen terecht kan.”

“Een moestuin verbindt West Maas en Walers en stimuleert een gezonde leefstijl. Hierbij leren jong en oud van elkaar,” aldus Manuela l’Herminez namens de initiatiefgroep die ook samenwerkt met ‘Maas en Waal in Beweging’.

Edwin van Kol: “PinksterVaria gaat niet door. Maar we ‘denken om’ en organiseren voor alle Altforstenaren een fietspuzzeltocht door de hele gemeente. Hierbij blijven families coronaproof in hun eigen bubbel.” Ook de andere 5 organisatoren gaven aan dat zij uiteraard de coronaregels in acht nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen